Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluff viafaktura

Polisen i Örnsköldsvik har fått ta emot ett antal anmälningar de senaste dagarna, som gäller ett nytt sätt att försöka skinna kommuninvånare på pengar.

I det här fallet, som har drabbat fem-sex personer i Örnsköldsvik, men även i andra delar av landet, handlar det helt enkelt om fakturor, där man krävs på 800 kronor för att ha laddat ned pornografiskt material i form av film och bilder.

Det så kallade företaget, som har skickat fakturorna, kallar sig för JD Finans och är enligt breven skrivna utomlands. Polisen har dock lyckats spåra ett konto till södra Sverige.

Nu senast är det en 45-årig man, som har polisanmält vad han har drabbats av och där han hävdar att han är utsatt för skojeri.

Enligt polisen har mannen bestridit fakturan, men någon risk att det till slut kan hamna hos kronofogden tror inte polisen är möjligt, eftersom allt bygger på bluffverksamhet.