Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blir så trött på Försäkringskassans regler – kommer att vara en surgubbe från helvetet

Nej, missförstå mig inte. Alla jag haft kontakt med på Försäkringskassan i Ö-vik har varit mycket trevliga och hjälpsamma. Det jag blir så trött på är de nya reglerna som kräver att jag ska lämna in en månadsredovisning senast den 7:e varje månad.

Jag tog för givet att jag var i tid då jag lämnade in min rapport i går måndag den 8:e, då den 7:e var en söndag, men glöm det – för att straffa mig betalar Försäkringskassan, 5 år, inte ut mina pengar förrän nästa månad, det vill säga i slutet av februari.

Förut kunde man lämna rapporten när som helst och få pengarna cirka fjorton dagar senare, men det var för enkelt, så tomtarna på Försäkringskassan beslutade att ändra det.

Eftersom jag är en surgubbe från h-vetet kommer jag naturligtvis i framtiden att lämna in min rapport runt den 25:e varje månad och fördatera med datumet 07.

Westerlind

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Min sjukdom är ingenting mot kampen med oärliga handläggare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel