Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blickar framåt trots missad VM-final

Annons

Svenska U17-landslaget kämpade vilt för kvittering, med det blev 0-3-förlust mot Nigeria i fotbolls-VM:s semifinal.

Men medaljchansen finns kvar.

Vi får släppa det här så snabbt som möjligt, säger Elias Andersson.

Besvikelsen var stor, men många av de svenska spelarna gick direkt efter slutsignalen och lyckönskade Nigeria som har en VM-final framför sig.

Vi har lite stolpe ut hela matchen. Så det är klart att man är besviken, man vill ju lira final, säger lagkaptenen Elias Andersson i spelargången efter semifinalförlusten i Dubai.

TT: Kom det tårar?

Alltså, nej jag bölar inte. Jag är hård. Det är bara att blicka framåt, försöka ta Argentina och komma hem med en medalj.

Tidig uppförsbacke

Försvarsspelet var återigen starkt, men i 21:a minuten brast koncentrationen. Backlinjen låg högt upp när Kelechi Iheanacho hittade en lucka, lyfte bollen fram till Taiwo Awoniyi som inte visade några tecken på nervositet och satte 1-0. Det blev en tidig uppförsbacke och Nigeria fortsatte att ösa på. Inhopparen Carlos Strandberg fick den stora kvitteringschansen men hans volleyskott reflexräddades av målvakten Dele Alampasu. Efter det gjorde Nigeria två snabba mål och bokade definitivt finalbiljetten mot Mexiko på fredag.

Inte heller Sveriges VM-saga är slut. Medaljchansen finns kvar i fredagens bronsmatch mot Argentina, som förlorade sin semifinal med 0-3 mot Mexiko och fick två spelare utvisade.

Nigeria hade ett massivt publikstöd med en hel långsida fylld av supportrar i Rashid Stadium. På en annan del av arenan satt före detta argentinska fotbollslegendaren Diego Maradona.

Jag fick reda på det efteråt, men hade jag fått veta det innan matchen hade jag nog tänkt på det, säger Valmir Berisha och får fram ett leende.

Stolt bas

Några meter bort stod förbundskapten Roland Larsson som var fortsatt stolt över sitt landslag.

Synd att det blir 3-0, men jag tycker vi ger dem en riktigt bra match, säger Larsson som nu tror att han vet vilket lag som kommer att åka hem med VM-guldet: Jag tror att vi spelade mot världsmästarna i dag.

Elias Andersson trodde att han skulle få svårt att sova natten efter semifinalen, men inte på grund av den tunga semifinalförlusten.

Vi har väldigt hårda sängar. Alla har mjuka sängar utom jag och "Hampe" (Hampus Strömgren). Nej men vi ska försöka sova så gott som möjligt och släppa detta, säger Andersson.

Mer läsning

Annons