Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blekt Björna föll tungt borta mot Frösön: "Vi går ut och joggar igenom första halvlek"

Björnatränaren Björn Moström var riktigt besviken efter storförlusten 1–5 borta mot Frösön i herrtrean.
– Första halvlek är under all kritik. Vi är inte speciellt närvarande och går ut och joggar igenom den, säger Björn Moström.

Historien upprepar sig alltså. För det dystra scenariot känns igen.

– Vi gjorde en lika dålig första halvlek som i alla tidigare matcher. Skillnaden var att vi mötte ett bättre lag nu, som utnyttjade det, säger Björn Moström.

Frösön sprang sönder ett stillastående Björna gång på gång i inledningen av matchen. Fina instick bakom backlinjen där hemmaspelare stormade fram.

Halvvägs in i första halvan kom också utdelningen, dubbelt upp – 1–0 i 22:a minuten och direkt på avspark satte Frösön tvåan.

– Vi bjuder på båda, och när de sedan även får 3–0 på en solklar offside då är matchen körd, säger Björn Moström, som försökte vaska om till andra.

Yusuf Chawila var tillbaka efter skada och fick hoppa in direkt efter paus liksom Jonas Norberg, och sedan Lennie Näsman i 63:e minuten.

– Det var den trio som kom in i andra som får godkänt, säger Björn Moström, som dock var snabb att ta på sig förlusten och den tama inställningen:

– Vi visste att vi mötte ett bollskickligt lag och pratade om att gå ut och sätta hård press, men det gjorde vi inte alls. Det är helt mitt ansvar, det är jag som tagit ut fel spelare.

Även om Björna lyfte sig något med inhopparna i andra så kunde Frösön ändå springa ifrån ännu mer. Ett snyggt tröstmål till 4–1 var det enda riktigt positiva att ta med sig i bagaget hem.

Henrik Sellgren slog ett långt inlägg som Jonas Norberg nickade ner i boxen där Tobias Sellin lugnt väntade ut målvakten och placerade in bollen.

Men förlusten skrevs till 1–5 sedan Björna överspelats igen i slutminuterna.

– Frösön sprang sönder oss och är helt överlägsna. Vi mötte ett för bra lag i dag, det bästa vi mött hittills i serien, säger Björn Moström och öste beröm även över domaren Robin Albertsson, Östersund.

– Domaren var riktigt bra, vi hade honom mot Stöde och han var lika bra då, säger Björn Moström som nu ser fram emot revansch borta mot bottenlaget Röbäck nästa helg.