Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandat på Wall Street

Nasdaq steg på onsdagen efter ett par starka kvartalsrapporter från teknikföretag. Dow Jones tyngdes av en dyster rapport om bostadsförsäljningen.

Vid stängningsdags hade Dow Jones industriindex stannat oförändrat på 10 466,4. Nasdaqs kompositindex hade ökat med 0,8 procent till 2 269,6.

Dow Jones inledde den sista hela handelsdagen före juluppehållet uppåt, men vände nedåt efter en rapport som visat att försäljningen av nybyggda enfamiljshus sjunkit över 11 procent under november, till sin lägsta nivå på sju månader. Detta skapade oro för att återhämtningen på den amerikanska bostadsmarknaden går långsammare än väntat.

Fordaktien steg med 1,8 procent sedan företaget bekräftat nyheten att kinesiska Geelys köp av Volvo Personvagnar är på väg att bli klart.

Svagare dollar gynnade råvarubranschen, energiföretag och stora exportörer. Caterpillar steg exempelvis med 0,7 procent.

Handeln på Nasdaq steg efter ett par oväntat starka kvartalsrapporter.

Micron Technology, som tillverkar minneskretsar, redovisade sin första kvartalsvinst på nästan tre år. Micronaktien steg med 6,2 procent.

Även Red Hat, som bland annat distribuerar mjukvara för Linux-datorer, rapporterade högre vinst än väntat. Aktien steg med 5,2 procent.

Även Apple gick under dagen upp med 0,9 procent.