Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandat på Asiens börser

Annons

Kurserna på flera av de ledande Asienbörserna steg i måndagshandeln i linje med börserna i New York. På andra håll ledde vinsthemtagningar till minussiffror. Den japanska börsen hade helgstängt.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade vid middagstid fallit med 0,1 procent. Efter den senaste veckans uppgångar tycks investerarna där nu satsa på att ta hem vinsterna. Shanghai-börsens Kompositindex hade samtidigt stigit med 0,3 procent. Bankaktier steg rejält men uppgången dämpades av vinsthemtagningar också där.

Taiwanbörsens Weighted Index steg med 0,4 procent. Teknologijätten TSMC klättrade sedan företaget redovisat ett rejält försäljningslyft under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före.

På Seoulbörsen i Sydkorea föll Kospi-index med 0,4 procent.

Singapores Straits Times-index hade gått upp med 0,7 procent och den indiska Bombaybörsen hade strax efter öppningen stigit med 1,0 procent.