Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga allvarliga olyckor trots förrädiska vägar

/
  • Fyra personer satt i bilen när den fick sladd i en kurva söder om Bjästa. Alla klarade sig oskadda.

Halka, snö och snörök mötte trafikanterna på de Ångermanländska vägarna under lördagen. Men trots det inträffade få olyckor.

Annons

- Vi är väl förskonade och peppar peppar så håller det i sig. Men jag har fårtt rapporter om att det är väldigt halt, säger Göran Olsson, insatsledare på räddninsgstjänsten Höga kusten-Ådalen.
Fram till klockan 21 hade inga olyckor med personskador rapporterats in. Men några bilar åkte av vägen i de hala vägarna. En bil fick med sig en stolpe ner i diket söder om Bjästa. Fyra personer varav två barn satt i bilen. Någon timme senare, vid 14.30 inträffade en olycka söder om Docksta. Dessutom fick en lastbil stopp på E4 mellan Docksta och Skule grund av halkan.
-Vi har inte haft några allvarligare trafikolyckor och vi hoppas att det håller i sig. Men håll avstånden, för det är förrädiskt och mycket varierande väglag. Ibland är det snörök och ibland spårigt, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl på polisen.
I Sundsvall krockade en personbil och en ambulans vid 15-tiden. En person fick föras till sjukhus med befarade nackskador.

Mer läsning

Annons