Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj hade änglavakt vid brand

Några boende i ett hus i Nordingrå i Kramfors kommun hade änglavakt när det började brinna hemma hos dem vid fyratiden natten mot måndagen.

Annons

Klockan 04.03 kom ett larm till SOS alarm om en brand i en bostad i Nordingrå. Enligt uppgift till polisen var det då full rökutveckling på husets övervåning, men alla boende i huset hade tagit sig ut ur byggnaden oskadda. Både polis och räddningstjänst  åkte till platsen och konstaterade att det hade börjat brinna i en trappa, som var helt genombränd. 

Huset saknade enligt polisens uppgifter brandvarnare, men en av de boende i huset ska ha vaknat av sig själv och då larmat SOS alarm.

Branden uppges ha startat i en svamp med olja som självantänt. Branden orskade ett hål i en trappa, och under den gick en vattenledning som i och med branden gick sönder och orsakade en vattenläcka som i sin tur släckte elden och hindrade den från att sprida sig. De boende har på så sätt haft tur, både att en av de boende i huset vaknade och att branden inte spred sig på grund av vattenledningen.

Mer läsning

Annons