Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för falska försäljare

/
  • Maria Näslund, polisens förundersökningsledare varnar för dörrknackare som uppger att de är döva och vill sälja saker.

Senaste tiden har polisen i länet fått ta emot en hel del anmälningar, som gäller personer, som försöker sälja saker genom att knacka på dörren och uppge att de är döva.

Annons

De så kallade döva försäljarna verkar nu också ha kommit till Örnsköldsvik. I alla fall finns det vittnesmål, som tyder på detta.

Polisen varnar nu i alla fall för dessa så kallade försäljare, som ibland uppenbarar sig i par och där den ena personen passar på att stjäla i samband med besöken.

– Man ska inte släppa in dem, säger förundersökningsledare Maria Näslund, som säger att det finns fog att tro att det finns ett samband med en del stölder, som har förekommit på andra håll i länet och som nu verkar ha kommit även till Örnsköldsvikstrakten.

Enligt Maria Näslund utger personerna sig för att vara döva och därför håller de upp en lapp med text om detta. Enligt uppgift finns det dock tecken, som tyder på att de inte är döva.

Mer läsning

Annons