Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakt åtalas för misshandel

En ordningsvakt, verksam i Örnsköldsvik, åtalas för att ha misshandlat en annan person genom att sparka denne mot ansiktet.

Annons

Det handlar om ett bråk på en restaurang i Örnsköldsvik. Två personer misstänks sedan tidigare för misshandel. Nu har de båda männen åtalats, vilket betyder att ärendet ska upp till förhandling. En av personerna jobbar till vardags som ordningsvakt, men var vid tillfället när han hamnade i bråk med en annan man civil.

Enligt åtalet har den civile ordningsvakten på en restaurang den 29 september "tillfogat en man i 40-årsåldern smärta och rodnad på huvudet samt efterföljande yrsel genom att sparka denne på huvudet när denne legat ner på golvet."

Dessförinnan hade den civile ordningsvakten av mannen i 40-årsåldern "tillfogats smärta, blodvite och en sårskada i läppen genom att slå eller knuffa till denne mot ansiktet med handen eller armen."

I bevisningen finns muntliga förhör med de båda personerna och vittnesförhör med tre andra personer. Det finns även en skriftlig bevisning och bilder som styrker att mannen i 40-årsåldern skadats i ansiktet.

Händelsen från kvällen beskrivs även i en ordningsvaktsrapport.

Mer läsning

Annons