Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hobbyodlare i Sollefteå döms för att ha odlat cannabis

En hobbyodlare i pensionsåldern döms till villkorlig dom och samhällstjänst bland annat för att ha odlat cannabis i eget växthus.

Annons

Mannen hade enligt egen utsago haft cancer och var rädd att denna skulle återkomma. Då han läst att cannabis var cancerhämmande beslöt han att upprätta en odling i sitt eget växthus. Odlingsutrustning hade han sedan tidigare då han bland annat odlat grönsaker.

Han ska ha odlat åtminstone två plantor och skördat den ena i april 2015. Han ska ha haft för vana att röka cannabis åtminstone tre dagar i veckan och blandade då ut denna med tobak. I augusti 2015 sådde han nya plantor för att få tillgång till mer cannabis. Under september 2015 ska han ha haft sammanlagt 12 plantor av den aktuella växten och i mannens bostad beslagtogs 70 gram rökfärdig cannabis.

Han döms av tingsrätten för framställan, bruk och innehav av narkotika. Dessutom döms han för olovlig körning samt rattfylleri. Straffsatsen fastläggs till två månaders fängelse som omvandlas till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Mannen har valt att erkänna gärningarna men bestrider förverkandeyrkandet på odlingsutrustningen.

Mer läsning

Annons