Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal man stal skoldator av elev inne på Ica: "Trodde det var skräp"

Mannen, som är i 70-årsåldern, döms till villkorlig dom efter att ha stulit en dator på en Ica-butik i Sollefteå. Datorn tillhörde en skolelev som lämnat den oövervakat en stund.

Annons

Tre elever klev in på Ica och la sina datorer på ett bord vid kasssan. Två gick vidare in i butiken för att handla, medan en stannade kvar och höll koll på datorerna. När de som handlat stod i kassan gick den tredje på ett toalettbesök.

En man i 70årsåldern såg datorerna och fick en idé. I förhör har han berättat att han såg tre "saker" på ett bord. Han väntade där en stund men då ingen reagerade trodde han det var sopor och tog med sig en av "grejorna" hem för att försöka få igång den. Han upptäckte sedan att det var "någon form av dator" – men när han inte fick igång den slängde han den i soporna.

Tingsrätten bedömmer att mannen inte gjort tillräckligt för att förvissa sig om att datorn var övergiven och ska därmed dömas för stöld.

Mannen, som kommer från Sollefteå, är tidigare ostraffad och rätten anser att risken för att han ska fortsätta begå brott är mycket låg. Därmed slipper han fängelsestraff och döms i stället till villkorlig dom med 40 dagsböter.

Domen kan överklagas fram till den 2 november.

FLER NYHETER:

Brand i flerfamiljshus i Köpmanholmen – boende evakuerades

För Plus-kunder: Hans och Katarina från Ö-vik hamnade mitt i kulregnet i Las Vegas: "Vi sprang för våra liv"

Polishunden Jebas Yatzy har somnat in – räddade många liv och älskade sitt jobb

För Plus-kunder: Ägaren till gården som drabbats av salmonella: "Man känner sig maktlös"

Mer läsning

Annons