Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyttade för att få ordning på sitt liv – nu döms mannen till skyddstillsyn

En man i 30-årsåldern flyttade till Örnsköldsvik för att byta umgänge och få ordning på sitt liv. Nu döms han för misshandel efter ett krogslagsmål.

Annons

Mannen hade nyligen flyttat till Örnsköldsvik för att bli kvitt sitt tidigare umgänge och få ordning på sitt liv. Han förekommer under 12 avsnitt i belastningsregistret och hade så sent som en månad innan den aktuella händelsen blivit klar med prövotiden av en villkorlig frigivning från ett fängelsestraff på ett år och sex månader för bland annat grov misshandel.

En kväll i juni 2015 förra året besökte mannen en krog i Örnsköldsvik. Osämja uppstod mellan mannens och brottsoffrets kompisgäng. Det råder oenighet kring vad som egentligen hände, men enligt tingsrätten som väljer att gå på målsägande- och vittnesuppgifter ska mannen ha riktat ett flertal slag mot målsägande varav åtminstone ett träffade denne i huvudet. Misshandeln bedöms inte vara ringa och en sådan dom ger i normalfallet fängelse. Att mannen återfallit i brottslighet menar tingsrätten talar för fängelsedom.

Tingsrätten menar, i enighet med Frivården, att den lämpligaste påföljden i det här fallet ändå bör anses vara skyddstillsyn dock efter stor tvekan. Detta eftersom det anses kunna bidra till att avhålla mannen från fortsatt brottslighet samt att det finns ett övervakningsbehov. Skyddstillsynen måste dock förenas med samhällstjänst á 50 timmar för att straffet ska kunna anses tillräckligt ingripande.

Mer läsning

Annons