Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgar stals ur container

Ett jaktlag i Sollefteå kommun har haft inbrott – igen. Den här gången stals två älgkroppar.

Annons

Sunnansjö jaktlag brukar hålla till vid Ållsjön norr om Sollefteå där de har tillgång till ett hus, en slaktbod och en kyl-/värmecontainer för förvaring av älgkroppar. Förra helgens jakt resulterade i tre skjutna älgar varav två, en vuxen och en kalv, hängdes in i containern.

– I fredags åkte en kille upp från Sollefteå för att hämta älgarna för styckning men de var borta, berättar Lennart Bondeson som var jaktledare sist.

Bondeson bor i Uppsala men har rötterna i Sollefteå och har jagat i många decennier där. Och upplevt många inbrott. Jaktstugan är numera tömd när ingen är där på grund av inbrottsrisken och containern har brutits upp tre gånger tidigare.

– Och alltid när vi först varit där och jagat. Någon måste ha sett oss där och sedan väntat tills vi åkt. Det finns inga grannar på flera kilometer och det är en liten väg med knappt någon trafik.

– Man blir ju skitsur där sådant här händer. Dels handlar det om mycket pengar, dels är det obehagligt, säger Bondeson som hoppas på tips om inbrottet.

Han säger också att en polisanmälan är på gång.

Mer läsning

Annons