Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åring dömd för 13 brott

En 23-årig man från Örnsköldsviks kommun har nyligen dömts för en lång rad av brottsliga gärningar.

Annons

Olaga hot, häleri, brott mot knivlagen, narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri är den digra listan av brott han dömts för.

I maj 2011 ska mannen ha ringt en annan man och hotat honom till livet. Det var en kvinna som svarade vid samtalet som kom nattetid. Genom att slå på högtalaren så kunde även mannen, som hotet avsåg, höra uttalandet.

En olovlig körning 23-åringen dömts för inträffade i juni 2011, några veckor efter den händelsen körde mannen påverkad utan körkort och döms för den händelsen för rattfylleri, narkotikabrott ringa brott och olovlig körning. Bara fyra dagar efter det inträffade nästa incident när mannen ska ha använt narkotika vilket bevisades genom provtagning.

I augusti 2011 ska han åter igen ha kört påverkad och då i mycket hög hastighet under 20 till 30 minuter.

I september samma år blev 23-åringen tagen av polisen när han hade en motorcykel som tidigare anmälts stulen. Motorcykeln hade målats om men 23-åringen menade att han hade köpt den på blocket, han dömdes i det fallet för häleri. Ett annat fall av häleri inträffade strax innan jul 2011, då gällde det en moped.

I mitten av februari 2012 påträffades mannen på en allmän plats i centrala Örnsköldsvik med en kniv på sig, dessutom var han narkotikapåverkad vid tillfället.

För dessa fall dömdes mannen till olaga hot, två fall av häleri, två fall av rattfylleri, tre fall av olovlig körning, fyra fall av narkotikabrott, ringa brott, samt brott mot knivlagen. Det samlade straffvärdet bedöms till fyra månaders fängelse men med tanke på att han tidigare är ostraffad satte man påföljden till skyddstillsyn och att han ska genomgå ett program mot sitt drogmissbruk.

Mer läsning

Annons