Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågtrafiken försenad – flera bränder längs järnvägsspåret

Tidigt på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänst ut till området kring Östrandsfabriken i Timrå då det brann längs järnvägen.
Tågtrafiken stoppades under släckningsarbetet.

Annons

Tågtrafiken mellan Sundsvall och Härnösand försenades med nästan en timme under onsdagsmorgonen.

Det gäller främst Norrtåg som avgick från Sundsvall C klockan 05.51 för vidare färd norrut med slutstation Umeå. Tåget skulle ha avgått från Timrå klockan 06.10, men blev stående på spåret och kunde passera Timrå först vid 07-tiden.

Orsaken är flera bränder utmed järnvägsspåret i Timrå och under släckningsarbetet stoppades tågtrafiken helt förbi Timrå.

– Det är bark som brinner längs med järnvägsspåret vid Östrandsfabriken. Det är flera brandhärdar på en sträcka på ungefär 500 meter, säger Lars Krantz, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad och fortsätter:

– Det är för att vi ska kunna jobba ostört och inte behöva funderara på att det kan komma tåg, säger Lars Krantz, som vid 05.50-tiden inte kunde ge någon prognos på när tågtrafiken kunde vara igång igen.

– Vi håller på och gräver runt så att det inte ska ligga och pyra nånstans, det är viktigt eftersom det är hög risk för bränder i dag, säger Lars Krantz.

Vid 07-tiden hävdes tågstoppet.

Gnistor från tåg tros vara orsaken till bränderna.

Mer läsning