Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökdykare sökte efter skadade i övertänd sommarstuga

En sommarstuga totalförstördes i en kraftig brand i Kittjärn väster om Härnösand under natten mot lördag. Rökdykare gick in i huset då man befarade att det kunde finnas människor i byggnaden, men ingen person har anträffats. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Annons

En förbipasserande person larmade SOS Alarm klockan 23:35 på fredag efter att ha sett brandrök i Kittjärn väster om Härnösand. Räddningstjänst från Härnösand och Söråker samt ambulans och polis larmades till platsen. När de kom fram var byggnaden, ett mindre enplanshus, övertänd.

Läs också: Tjuvar tog sig in genom ett fönster i en sommarstuga i Sidensjö

– Det är en obebodd sommarstuga som brinner. Vi kommer inte göra någon släckinsats. Vi kan inte släcka den, det har gått för långt, säger Thomas Berglund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Rökdykare gick in i byggnaden i sökandet efter skadade personer.

– Vi fick uppgifter om att det kunde vara folk kvar inne och koncentrerade oss på det. Men det var det som tur var inte.

Läs också: Grillning orsakade 200 kvadrat stor skogsbrand vid Filitjärn

Genomsökningen av huset hade vid 01-tiden avslutats och styrkan bevakar branden under natten. Någon spridningsrisk finns inte, enligt Thomas Berglund.

– Det är blött och igenväxt runt huset, så det är mycket liten spridningsrisk. Vi kommer vara kvar tills det mesta har brunnit av och bevaka till morgonen, säger han.

Polisen har tagit del av iakttagelser i samband med att branden startade, som gör att de misstänker att branden var anlagd. En förundersökning om mordbrand har inletts.

Läs också: Fimp kan ha antänt säck med skumgummi – trapphus rökfylldes

Mer läsning

Annons