Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björns politiska engagemang skapade stark gemenskap

Vår partikamrat och vän Björn Nordling, Viksjö, har avlidit och lämnat ett stort tomrum efter sig.

Som förtroendevald i politiska uppdrag ingav Björn ett starkt förtroende bland såväl partikamrater som de som hörde till andra partier. Det grundades dels på hans lugn och saklighet men inte minst på den enastående grundlighet med vilken han inför beslut studerade och satte sig in i beslutsunderlag och utredningar. Han lämnade ingenting åt slumpen och kunde genom att alltid vara väl förberedd bidra med både konstruktiva och kritiska frågor om ärendenas hantering.

Som ordförande för Socialdemokraterna i Härnösand, under år då interna spänningar satte partiets enighet på prov, visade Björn på ett mycket stort mod och kunde genom sitt goda omdöme leda partiet med tydlighet och kamratskap. Som ordförande i vår S-förening skapade Björn utrymme för just kamratskap och diskussioner. Köksbordet hos Björn var vår förenings nav och där diskuterade vi lokalpolitiken med landsbygdens förutsättningar i fokus.

Många är besluten som påverkats av Björn och hans engagemang i Härnösand och helheten för kommunen. Många är kvällarna där vi tillsammans skrattat och delat ut flygblad. Många är nu tårarna hos oss, men de vänder vi tillsammans till engagemang, i Björns anda.

Styrelsen för Stigsjö-Viksjö S-förening