Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björnlund mot OS-formen

Puckelpiståkaren Jesper Björnlund är tillbaka i toppen igen.

I sista världscuptävlingen före OS i Lake Placid klev han upp på prispallen som trea.

Ett väldigt bra sätt att avrunda tävlingsperioden på. Det var viktigt med en pallplats inför OS, sade sportchefen och förra förbundskaptenen Jenny Eidolf.

Björnlund steg fram som en stor medaljkandidat när han tog två segrar i världscuppremiären i Finland i mitten av december.

Efter det har han kvalat in bland topp tre, men sedan dalat i finalen.

Han följde samma mönster den här gången, men behöll pallplatsen. Han var tvåa efter kvalet och föll en placering i finalen. Guilbaut Colas, Frankrike, vann före australiern Dale Begg-Smith. Jesper Björnlund var drygt en poäng efter segraren. I den totala världscupen är Björnlund tvåa efter Begg-Smith.

Det ser jättebra ut inför OS. Han har visat en otrolig jämnhet. Han har åkt på gränsen hela säsongen och då tar man risker, men de här resultaten har stärkt honom, säger Eidolf.

Även Per Spett, som också kvalat in till OS, gick till final. Han slutade på elfte plats.

Åkarna gav sig efter tävlingen hem till Sverige för en veckas ledighet. Sedan väntar avfärd till förlägret i Mount Washington utanför Vancouver. Puckelpisttävlingen i OS avgörs den 14 februari.