Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn hade ett stort engagemang för idrottsrörelsen

Vår vän och granne, Björn Nordling, har hastigt avlidit.

Björn föddes i Viksjö 1951. Efter studenten vid Härnösands Läroverk flyttade han till Östersund för värnplikten och vidare studier till fritids- och idrottskonsulent. Efter avslutade studier flyttade Björn till Ragunda kommun och därefter gick flyttlasset till Njurunda, där han arbetade som idrottskonsulent med framför allt orientering.

Björn var en genuin folkrörelsemänniska som arbetade inom idrottsrörelsen, främst Studieförbundet SISU med utbildning och folkbildning och senare inom LEADER som projektledare med fokus på landsbygdsutveckling. I slutet av 90-talet återvände Björn till hembygden. Som representant för Socialdemokraterna var Björn ledamot i bland annat kommunstyrelsen och fullmäktige och under en period även ordförande i Härnösands arbetarekommun samt ledamot i ett antal nämnder i kommunen. Utöver detta tillkom flera uppdrag i olika föreningar, bland annat Viksjö Idrottsförening och Viksjö Framtid.

Björns idrottsintresse var stort. Han var en hängiven supporter till GIF Sundsvall och Timrå IK. Fotbollen på alla nivåer låg honom speciellt varmt om hjärtat. Under årens gång har vi haft många trevliga stunder tillsammans. Besökt konserter, revyer, idrottsevenemang, fester och inte minst utförsåkning i Bad Gastein. Björn hade också det ärofyllda uppdraget som kassör i Viksjö Vitälgsförening. Många gånger har vi träffats för att sjunga surströmmingens lov. I minnen och tankar finns du med oss.

Annki och Ola Risberg