Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björknäs säljs till Lettland

Det ser ut som om Björknäs före detta sjukhem i Kramfors kan klara sig undan rivning. Ett lettiskt fastighetsbolag erbjuds att köpa byggnaden med tillhörande mark för 100 000 kronor.

- En process pågår nu att ta fram ett köpekontrakt som landstingsstyrelsens arbetsutskott ska ta ställning till på tisdag, berättar Landstingsfastigheters chef Torbjörn Olsson.

Enligt kontraktet säljs den 8 000 kvadratmeter stora byggnaden inklusive flera hektar mark för 100 000 kronor. Om arbetsutskottet godkänner villkoren i kontraktet fattar sedan landstingsstyrelsen den 15 maj det formella beslutet om att fullfölja försäljningen.

- Jag vet själv inte så mycket eftersom vi har överlåtit till Kiab att ha kontakterna med företaget från Riga, säger Torbjörn Olsson.

Ulf Högberg från Kiab, Kramfors Industri AB, säger att man kunnat bilda sig en uppfattning efter de kontakter man haft med företaget och de sonderingar man gjort.

- Allt tyder på att det är ett mycket seriöst fastighetsbolag med verksamhet i Lettland och som nu är på gång att expandera utomlands, berättar Ulf Högberg.

Han har ingen aning om vilken typ av verksamhet företaget, om nu affären går i lås, har tänkt ha i byggnaden.


Läs mer i lördagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70