Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björknäs blir spa-anläggning

Landstingsstyrelsen har gett sitt godkännande om försäljning av före detta Björknäs sjukhem i Kramfors till det lettiska fastighetsbolaget Sia Immostate i Riga.

- Vi ska träffa representanter för företaget på plats i Riga nästa fredag. De kontroller vi har gjort pekar på att det är ett seriöst företag, säger Kramfors kommunchef Mats Hasselryd.

Med sig på resan till Riga har han kommunens näringslivschef Ulf Högberg. De ska informera sig närmare om företagets verksamhet och de planer man för Björknäs.

På torsdagen beslutade landstingsstyrelsen att "under förutsättning att inga förbehåll ställs av köparen sälja fastigheterna Bergom 16:43 och 16:44 samt att Landstingsfastigheter får i uppdrag att upprätta köpekontrakt med Sia Immostate". I arbetsutskottet hade en köpeskilling satts till 100 000 kronor. Den fanns inte med i beslutet vilket innebär att fastigheterna i princip kan säljas för en symbolisk krona.

Vestards Rosenbergs är vd och en av tre delägare i Sia Immostate som är ett fastighets- och konsultbolag.

- Vår huvudidé är att bygga ett spa-hotell med olika sportaktiviteter. Men först ska vi göra en marknadsstudie och undersöka hur byggnaden kan användas på bästa sätt.

Ett speciellt bolag är under bildande som är inriktat på att utveckla verksamheten kring Björknäs.STEN ENGBLOM
070-320 49 70

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67