Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björklöven förlorade i återkomsten

Annons

Tre års väntan är över. Men när Björklöven på torsdagen gjorde comeback i hockeyallsvenskan fick man festen förstörd av en dansk prickskytt.

Jag tycker inte att det är rättvist, sade Björklövens tränare Jens Öhman till Viasat efter 2-3 hemma mot Malmö.

För tre år sedan försattes Björklöven i konkurs och tvångsnedflyttades till division 1. På torsdagen var laget tillbaka i hockeyallsvenskan och Umeå-borna var säkert glada bara över att åter ha ett lag i en av de högsta serierna. Men länge såg de ut att kunna glädjas åt betydligt mer.

Björklöven tog ledningen med både 1-0 och 2-1, båda målen i numerärt överläge. Dessutom hade Malmö marginalerna lite emot sig, bland annat när ett mål dömdes bort för hög klubba.

Storm avgjorde

Vi skapar tillräckligt många chanser för att vinna matchen, men vi måste få bättre tryck in mot kassen och fler spelare fram mot mål, sade Björklövens tränare Jens Öhman till Viasat efter matchen.

Men det blev ingen seger. Inte ens en poäng. Malmö kvitterade till 2-2 i den andra perioden och i en stund av Björklöven-offensiv i slutperioden avgjorde danske forwarden Frederik Storm på en kontring. Backen Jens Olsson anförde omställningen och var iskall när han mellan backarna lade en djupledspuck som friställde Storm. Och dansken sköt upp segermålet i krysset.

Det är en skitbra passning av Jens. Jag kunde bara åka runt backarna och så såg jag "hålet", sade Storm. Det var skönt, en perfekt start på säsongen.

Malmö är ett av de tippade topplagen. För flera av de andra gick det tyngre i premiären.

Nylander slarvade

Djurgården behövde förlängning på sig för att besegra Troja/Ljungby på hemmaplan och Rögle, som trillade ur elitserien (numera SHL) i fjol, förlorade hemma mot Södertälje med 1-2. Segermålet kom efter att nyförvärvet William Nylander, som spelade i just Södertälje i fjol, tappat pucken i mittzonen.

Det misstaget ska jag aldrig mer göra om. Jag dumpar pucken, det är inte bra som sista gubbe, säger William Nylander till expressen.se.

Mora tog torsdagens målrikaste seger, 8-2 mot Almtuna, och även Karlskrona (6-0 borta mot Asplöven) och BIK Karlskoga (5-2 hemma mot Oskarshamn) övertygade.

Mer läsning

Annons