Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjästaåkare framgångsrika i Norges SBX-tävlingar

Tim Westerlund och Simon Matila från Bjästa Alpina Klubb gjorde riktigt bra resultat när de under den gångna helgen tävlade i SBX i Norge.
Särskilt med tanke på att de testade sina färdigheter mot seniorer trots att de själva fortfarande är juniorer.

– Jag är jättenöjd med helgen och det var riktigt kul att få tävla mot seniorer. Det är bra för utvecklingen, konstaterade Tim Westerlund som tog sig till final i både Kongsberg Open och Norges Cup.

I normala fall i SBX – Snowboardcross – tävlar Tim och Simon som sagt i juniorklassen, men för sig egen utveckling och för att få en bild av hur de står sig i konkurrens med senioråkare valde de att klassa upp sig i Norge.

– Som juniorer har vi oftast varit på prispallen i de tävlingar vi genomfört. Därför kände vi att det skulle vara en utmaning att åka mot seniorer.

I Kongsberg Open tog sig Tim hela vägen fram till final där han körde in som fyra. Simon blev utslagen i semifinalen, men tog sedan revansch i B-finalen där han var snabbast av alla över mållinjen.

I Norges Cup som följde dagen därpå gick det fortsatt bra för våra lovande Bjästakillar.

I synnerhet Tim gjorde starka avtryck i backen genom att köra in på den näst snabbaste tiden i kvalet, sedan vinna såväl kvartsfinal som semifinalen och slutligen bli trea i finalen.

– Tyvärr hoppade jag in i en framför varande åkare i ett hopp genom att jag kom bakom med högre fart. Brädan sprack och jag flög in i skyddsnätet, men tog mig upp och kunde i alla fall åka i mål som trea.

En tredje plats i semifinalen räckte inte för en finalbiljett för Simon, men i B-finalen körde han upp sig en placering och blev tvåa.

Nu väntar SM i Kläppen nästa vecka för Tim och Simon och sedan blir det Nordiska Mästerskapen i Trysil.