Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjästaåkare framgångsrika i Norges SBX-tävlingar

/
  • Tim Westerlund (th) från Bjästa Alpina Klubb tog en bronspeng vid helgens SBX-tävlingar i Norge.

Tim Westerlund och Simon Matila från Bjästa Alpina Klubb gjorde riktigt bra resultat när de under den gångna helgen tävlade i SBX i Norge.
Särskilt med tanke på att de testade sina färdigheter mot seniorer trots att de själva fortfarande är juniorer.

Annons

– Jag är jättenöjd med helgen och det var riktigt kul att få tävla mot seniorer. Det är bra för utvecklingen, konstaterade Tim Westerlund som tog sig till final i både Kongsberg Open och Norges Cup.

I normala fall i SBX – Snowboardcross – tävlar Tim och Simon som sagt i juniorklassen, men för sig egen utveckling och för att få en bild av hur de står sig i konkurrens med senioråkare valde de att klassa upp sig i Norge.

– Som juniorer har vi oftast varit på prispallen i de tävlingar vi genomfört. Därför kände vi att det skulle vara en utmaning att åka mot seniorer.

I Kongsberg Open tog sig Tim hela vägen fram till final där han körde in som fyra. Simon blev utslagen i semifinalen, men tog sedan revansch i B-finalen där han var snabbast av alla över mållinjen.

I Norges Cup som följde dagen därpå gick det fortsatt bra för våra lovande Bjästakillar.

I synnerhet Tim gjorde starka avtryck i backen genom att köra in på den näst snabbaste tiden i kvalet, sedan vinna såväl kvartsfinal som semifinalen och slutligen bli trea i finalen.

– Tyvärr hoppade jag in i en framför varande åkare i ett hopp genom att jag kom bakom med högre fart. Brädan sprack och jag flög in i skyddsnätet, men tog mig upp och kunde i alla fall åka i mål som trea.

En tredje plats i semifinalen räckte inte för en finalbiljett för Simon, men i B-finalen körde han upp sig en placering och blev tvåa.

Nu väntar SM i Kläppen nästa vecka för Tim och Simon och sedan blir det Nordiska Mästerskapen i Trysil.

Annons