Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjärtråkörens julkonsert i Bjärtrå kyrka

Vi närmar oss julen och evenemangen och konserterna avlöser varandra. Det finns så mycket fint och vackert att uppleva på många olika sätt och musik är nog det mest uppskattade.

Så tänkte nog också besökarna som valde att komma till Bjärtrå kyrka den tredje Advent för att lyssna på Bjärtråkörens julkonsert på söndagskvällen och därmed i det närmsta fyllde kyrkans alla bänkar.

Konserten leddes av Lena Bagge-Lindström tillsammans med Masako Karlsson.

Solist var Emanuel Bagge och pianist var Hans-Olov Furberg och på bas återfannsThomas Lindström.

Solo sjöng även körens egen solist Kristina Sjöholm

Konserten inleddes med att kören sjöng Otto Olssons Advent från läktaren till ackompanjemang av organisten Masako Karlsson. Därefter marscherade kören in under sång av Emanuel Bagge.

Musiken skiftade från välkända julsånger som till sånger som var nya för många, stämningsfulla eller medryckande med godspelkänsla. Emanuel Bagge gjorde soloframträdanden och sjöng tillsammans med kören som också gjorde egna nummer.

Publiken kunde medverka i allsångerna som fanns med i publikbladet.

Avslutningsvis sjöng kören tillsammans med Emanuel Bagge och , Oh Helga Natt, till stående och sjungande publik och ”ståpäls” var sannolikt vad många upplevde då kyrkan fylldes av sång och musik av ytterst mäktig känsla.

Ann-Christin Tjernström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel