Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bitter halvlek för Anders Svensson

Annons

Anders Svensson spelade det som kan ha varit karriärens sista halvlek i landslaget.

Det blev en av de mest dramatiska och händelserika halvlekarna - men också en av de allra bittraste.

En klart besviken Anders Svensson intervjuades av TV 4 kort efter slutsignalen.

Vad ska man säga, det känns tomt bara. Tomt och en stor besvikelse. Det är ganska tyst i omklädningsrummet just nu, säger han. Man har kämpat för det här ganska länge och så ska det avgöras i sista matchen. Det är alltid så när det inte blir som man vill, en tomhet, vi får inte vara med nästa år.

Svensson, som har gjort fler fotbollslandskamper än någon annan svensk herrspelare, avlöste Rasmus Elm redan i halvtid för att göra sin 148:e match med Blågult. Blir det några fler?

Det är en bra fråga, det kanske inte blir några fler över huvud taget. Tankarna snurrar, jag vet att den diskussionen kommer upp. Man har fokuserat på den här matchen och på VM, sade han till TV 4. Jag vet inte, jag tycker att det är fruktansvärt roligt att vara med här fortfarande. De riktigt stora matcherna får jag bara här. Det kommer jag att sakna ... när jag lägger av. Var sak har sin tid.

När han kom in stod det 0-0 och det räckte inte, någonting behövde hända.

Och nog började det hända grejer när 37-åringen väl kom in på det svenska mittfältet.

Kvällens avgörande VM-playoffmatch mot Portugal bjöd på en andra halvlek där en stundtals kokande Friends Arena kastades mellan hopp och förtvivlan.

Först när Zlatan Ibrahimovic serverade Sebastian Larsson en jättechans, som följdes av Cristiano Ronaldos 1-0-mål bara minuten därefter.

Sedan Zlatans vändning till 2-1, som fick Anders Svensson - VM-spelare både 2002 och 2006 - att på nytt kunna drömma om möjligheten att få spela ett tredje världsmästerskap.

Men när Sverige gick framåt i jakten på ytterligare ett mål blottade sig laget bakåt, och Ronaldo fick sista ordet med 2-2 och 3-2.

Det blir inga fler fotbolls-VM för Anders Svensson.

Och kanske inte heller några fler landskamper för Elfsborgs-spelaren som debuterade i den blågula dressen redan 1999.

Mer läsning

Annons