Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biskopen vädjar för flyktingfamilj

Torgny Guldbrandzén, biskopen i Härnösands stift, vädjar att utvisningen av familjen Mammadov i Sundsvall ska stoppas.

Deras situation gör mig mycket ont. Så här får det inte gå till i vårt land, säger Tony Guldbrandzén, i ett pressmeddelande.

I ett brev ber han Migrationsverket att stoppa utvisningen av familjen till sitt forna hemland Azerbadjan.

Efter mer än sex år i Sverige riskerar familjens 15-åriga dotter och hennes föräldrar nu att utsättas för förföljelse och tortyr om beslutet verkställs, skriver biskopen i sitt brev.

"Jag vädjar till Migrationsverkets beslutsfattare att ta denna begäran till sitt hjärta", heter det i brevet.

Ansedda organisationer som Amnesty International och FN:s flyktingorgan UNHCR hävdar bestämt att situationen i Azerbajdzjan är mycket allvarlig för etniska armenier och familjer med blandad etnisk bakgrund, som familjen Mammadov. Risken är stor att familjen vid en återkomst utsätts för samma allvarliga förföljelse som tidigare, förklarar Tony Guldbrandzén.

Läs hela brevet på Härnösands stifts hemsida:

[url=http://kyrkepi.knowit.se/Harnosands_stift/Biskopen/Sagt_och_skrivet/Debattartiklar/Biskopen_vadjar_till_migrationsverket_att_stoppa_utvisning/]Biskopens brev[/url]


(TT)