Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birro gör ny dramaserie för SVT

Annons

Peter Birro har en ny dramaserie på gång för SVT. "Viva hate" ska utspela sig i Göteborg i början av 90-talet. Nu reagerar Marcus Birro på att manuset påminner om det bröderna hade tänkt skriva ihop.

Peter Birros nya dramaserie ska handla om musik och ung, desperat kärlek, enligt ett pressmeddelande från SVT. Titeln på serien är tagen från sångaren Morrisseys solodebut 1988 och hänger samman med huvudkaraktären Daniels förkärlek för den engelske popidolen.

Det var inledningsvis tänkt att bröderna Peter och Marcus Birro skulle skriva manus till en tv-serie om just 90-talet och musik ihop. I våras gick dock Marcus Birro med på att bli "utköpt" ur projektet då Peter Birro menade att serien inte skulle "rota i nittiotalet" som tänkt, enligt Aftonbladet som har haft mejlkontakt med Marcus Birro. Men manuset till "Viva hate" återspeglar det bröderna hade planerat att skriva ihop, vilket har fått Marcus Birro att reagera.

"Få saker svider som att bli sviken av sitt eget blod", skriver han på sitt twitterkonto. På Facebook skriver han "inte så snyggt kanske" men förtydligar samtidigt att han inte är bitter och att "min bror är fri att jobba eller inte jobba med vilka han vill".

Serien får premiär i SVT i slutet av 2014.

Mer läsning

Annons