Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birgittamuseet kan få halv hyra

Årshyran för Birgittamuseet i sjukhusets lokaler i Härnösand kan komma att sänkas till 55 000 kronor. Frågan är bara vem som i så fall ska betala.

En ny vändning har kommit i fallet med det ideellt uppbyggda sjukvårdsmuseet. Landstingsfastigheter erbjuder en halvering av hyran ner till 55 000 kronor om året. Det uppger Marita Skog, chef för regional utveckling på landstinget.

Hon vill nu diskutera frågan med sjukhusdirektör Robert Hemmingsson och landstingsdirektör Sara Ekström.

- Vi har egentligen inte pratat ihop oss. Jag har bara lyssnat och tittat. Fortfarande är det på sjukhuset frågan ligger. Även en sjukhusförvaltning måste kunna se sin historia i ett sammanhang. Det gäller för dem att fundera över värdet, säger Marita Skog.

Robert Hemmingsson å sin sida menar att Birgittamuseet är ett avslutat kapitel. Hyresavtalet är uppsagt sedan ett år tillbaka och hyran betalas inte av länssjukhuset Sundsvall-Härnösand i dag.

- Vi har inte längre några kostnader för museet från första januari 2008. Hur man har tänkt lösa det här vet jag inte. Men vi tänker inte betala, säger han.

[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/23053]Läs tidigare artikel[/url]

KLAS LEFFLER
070-555 20 14

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51