Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljettkaos orsakade upploppsstämning på teatern

Fredagens föreställning av Hotelliggaren på Härnösands teater höll på att sluta i upplopp när ett biljettbråk orsakade kaos bland publiken.

- Det är beklagligt och vi är så ledsna att det hände. De som är riktigt missnöjda kan höra av sig till oss så ska vi gottgöra dem på något sätt, säger Anna Norberg, från arrangörerna Dröse & Norberg.

Fredagskvällens föreställning av komedin Hotelliggaren på Härnösands teater blev en allt annat än munter föreställning för publiken. Åtminstone för dem som köpt platsbiljetter långt i förväg för att förvissa sig om en bra plats i salongen. För när de kom till teatern var platserna redan ockuperade av Länsförsäkringars personal.

- De satte sig på andras platser och vägrade flytta på sig, så folk var ju arga, säger Ingrid Hedberg, en av flera upprörda teaterbesökare som hört av sig till Allehanda Media.

Orsaken till kaoset var de 250 biljetter som Länsförsäkringar köpt. När de beställde sina biljetter, var resten av biljetterna nämligen redan sålda och Länsförsäkringar fick ta de platser som blev över. Men istället för att sätta sig på dem, slog de sig ner lite här och var, vilket retade upp stora delar av publiken.

- 250 personer kom samtidigt och en del ville sitta tillsammans. Det var ett väldigt tryck och då kan det hända att man säger att de kan sitta hur de vill för att föreställningen ska kunna börja. Men det är verkligen inte Länsförsäkringars fel, och inte teaterns heller. Det här får vi ta på oss, säger Anna Norberg.


ANNA WIKNER
0611-554822