Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildvisning hos STF i Ö-vik från USA:s västra delstater

Onsdag 13 mars genomförde STF Örnsköldsvik en bildvisning med fotograf Håkan Karlsson, Sävar.

Håkan har varit och visat bilder förut hos i STF. Denna gång var bilderna från en resa till USA:s svensktrakter och de västra delstaterna. Håkan och hans fru Kerstin gjorde en drygt 1000 mil lång resa under en månads tid i västra delarna av USA.

De började i Svensk staten Minnesota. I Minnesota finns en staty av författaren Vilhelm Moberg. Det var där Vilhelm hämtade inspiration och gjorde förarbete till böckerna om Kristina och Karl-Oskars flykt från svältens Sverige i 1800-talets mitt. Vilhelm cyklade genom staten Minnesota under sitt förarbete, därmed fick han se hur de bodde och levde.

Efter första delen blev deltagarna bjudna på frukt innan det blev fortsättning med bilder från västra delstaterna. De hade hyrt en bil för att åka runt i Oregon, Nevada, Washington och Kalifornien under 28 dagar. De åkte bland annat genom nationalparkerna Yosemite, Kalifornien och Crater Lake, Oregon. Några berg och sjöar passerades under resan, bland annat Mono Lake, Oregon och Mount ST Helen i Washington.

Vi tackar Håkan Karlsson för en inspirerande bildvisningsresa genom USA:s Västra delstater. Kommande program är 7 april, promenad runt hälsans stig, 15 april bingo på Vårblomman och 27 april - 1 maj vårresa till Hemavan.

Jörgen Hållberg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel