Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Stekheta Modo vann - igen

Precis som mot HV71 blev det mål och assist av Modos nya succéduo, Kristian Forsberg och Niklas Nordgren.

Annons

Modos formkurva har sett ut som en berg- och dalbana den här säsongen och laget har haft problem såväl med målskyttet som hemmaspelet.
5-1-segern mot HV 71 på fredagskvällen tydde på en islossning i båda fallen, men någon klang- och jubelföreställning blev det inte mot AIK.
Segern var inte direkt orättvis _ Modos utmärkta andraperiod motiverade den om inte annat.
Där var det målvakten Daniel Larsson som höll AIK kvar i matchen och såg till att det bara var 1_0 i andra paus.
-Vi fick inte upp farten i första perioden, pratade igenom det i paus, och lyckades skapa tryck på AIK, sa Modos tränare Anders Forsberg.
AIJK är ohjälpligt sist och dras med mycket skador men krigar på ett beundransvärt sätt _ och lyckades också kvittera i sista perioden.
-Vi går ned oss i tempo, men vi börjar få en styrka, att vi kan växla upp, sa Anders Forsberg.
Två minuter efter 1_1 satt också 2_1, vilket till slut räckte till en trepoängare.
Matchvinnare för Modo blev norrmannen Kristian Forsberg, som pricksköt 2_1. Han har framförallt en defensiv roll, men har nu gjort tre mål på två matcher.
Modos första mål gjordes av omskrivne William Nylander. Det var Nylanders första mål i elitserien och väldigt vackert. Jeff Tambellini slog en crosspassning i power play, Nylander tog emot och höll iskallt i pucken innan han lyfte upp den i nättaket.
-Ett klassmål, William möter en toppmålvakt, konstaterade Anders Forsberg och öste beröm över sin unge (17) supertalang.
-Han är otroligt skicklig och hans arbetsinsats är imponerande.
Samtliga övriga resultat gick Modos väl, laget klättrade upp till femte plats och ligger bra till för att ta en av play off-platserna.
-Vi är på väg åt rätt håll, sa Forsberg.
AIK:s möjlighet att slippa kvalspel är bara teoretisk och laget har börjat scouta eventuellt kommande motståndare i kvalserien.
-Vi håller på att justera försvarsspelet och har blivit mycket bättre där, nu behöver vi höja anfalsspelet också, sa tränaren Rickard Franzén.
-Tycker vi var förtjänta av minst en poäng, men vi måste göra mål på chanserna. Nu snittar vi ett, ett och ett halvt mål per match.

Inför matchen
Modo Hockey är stärkta av tre poäng på fredagskvällen. Mindre än 24 timmar efter segern är det dags för ny match hemma i Fjällräven Center. Avhängda seriejumbon AIK kommer på besök.

Till matchen är  Edwin Hedberg spelklar, som var sur efter att ha petats i den senaste matchen. (Tidigare var han sjuk). Han lär nog också vara spelsugen till tusen.
– AIK är ett lag som rent spelmässigt påminner en hel del om HV71. AIK är ett spelskickligt lag som gärna vill slå långa passningar. Jag såg deras match mot Skellefteå i torsdags och de jobbade sig in i matchen på ett starkt sätt. Just hårt jobb är något av ett signum för AIK, säger Modos tränare Anders Forsberg inför matchen.

Enligt vad allehanda.se erfar är det Linus Ullmark som vaktar Modos kasse den här matchen, och Edwin Hedberg går också in i laget. Helt klart är alltså att Dave Spina petas ur laguppställningen.

Så här spelar Modo

Målvakter:
Linus Ullmark (Anton Forsberg)

Backar:
Richie Regehr - Kyle Cumiskey
Oscar Hedman - Nichlas Torp
Joonas Lehtivuori - Robert Hägg
Albin Carlson

Forwards:
Mario Kempe - Mattias Ritola - Per-Åge Skröder
Kirill Kabanov - Samuel Påhlsson - Willam Nylander
Jeff Tambellini -Adrian Kempe - Simon Önerud
Peter Öberg - Kristian Forsberg - Niklas Nordgren
Edwin Hedberg

Annons