Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: Unga dansare i Ö-vik bjöd på mysig julshow

Helgen den 30/11 och 1/12 fylldes Folkan i Örnsköldsvik till bredden av dansare från Showdans – Örnsköldsviks dansstudio. De drygt 200 barnen visade upp sina kunskaper i dans, sång och teater under fyra slutsålda föreställningar.

Annons

Den spännande och fartfyllda showen ”Jakten på Tomtens luva” lyckades hålla publikens intresse på topp i den cirka 90 min långa föreställningen. Låtarna var medryckande och publiken var snabb med att klappa händerna till musiken och det syntes hur dansarna lyste upp lite extra när de fick så bra stöd från salongen.

Nissarna jobbade hårt för att få alla julklappar färdiga till julafton. Eller, kanske inte alla. Lata Gnällnisse låg och sov, renen Rudolf stod och petade näsan och Pysen hade slagit in Fegnisse i ett stort paket. Men allt var precis som vanligt, som det skulle vara. Tills att de upptäckte att Tomtens luva var försvunnen! Jakten på Tomtens luva förde Tomten och hans vänner på ett hisnande äventyr jorden runt. Bland annat till Vilda Western och Aladdins öken.

De 23 skådespelarna, som är i åldrarna 7 till 14 år, var proffsiga och levererade sina repliker med otrolig inlevelse.

– Jag är så stolt över mina skådespelare! säger teaterledaren Anna Moore.

De flesta skådespelarna både dansar och spelar teater, så de hade många klädbyten och var på scenen många gånger under föreställningarna.

– Det roligaste var att få publiken att skratta, säger Lily 7 år som bland annat spelade en av tanterna.

Vi fick njuta av danser till låtar som Tomten jag vill ha en riktig jul, Polarexpressen, A friend like me och Honey I´m Good. Låten Hoppa Tomtestyle, som är en omskriven version av Gangnam style, dansades av unga tomtar med kepsar och sjöngs av en kör med 10 tjejer.

Det syntes att alla dansare älskade att stå på scenen. De yngsta dansarna ville gärna stanna kvar på scenen även när musiken och applåderna tagit slut. Dansarna som är i åldrarna 3–16 år kommer från hela Örnsköldsviks kommun och tränar tillsammans en eller flera gånger i veckan. De äldre dansarna visade upp välkoreograferade danser med synkroniserade rörelser och hög scennärvaro.

Att showen var en succé kunde höras från publikens applåder och de glada kommentarerna som hördes på väg ut från salongen.

Laila Estvall

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel