Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA från Härnösand-Strömsberg med tränarsnack: "Jag hade gjort två"

Härnösands FF lyckades inte hålla nollan för tredje matchen i rad, men trepoängaren ramlade in på kontot.
– Vi borde avgjort redan innan paus, men det är många som förtjänar beröm, säger HFF-tränaren Niclas Hälldahl efter 3–1 över Strömsbergs IF.

Annons

Det syntes tidigt att Strömsbergs IF skulle få en jobbig eftermiddag på ett småblåsigt Högslättens IP i Härnösand. När matchklockan tickat åtta minuter fanns det redan tre anteckningar i blocket om heta HFF-lägen framför Strömsbergs mål.

– Vi började bra och avslutade också halvleken med att rada upp ett par riktigt heta mållägen där till och med jag hade gjort mål på två av dem. Men... det är inte alltid på de givna chanserna det blir mål, de kan komma på halvchanser och via tillfälliga studsar också, säger Niclas Hälldahl, tränaren hos nya serietvåan Härnösands FF.

Det enda målet i första halvlek tillkom inte heller efter någon stilig anfallskombination av hemmalaget.

– Nej, vi bjuder ju dem på hela den situationen. Först är det en dålig mottagning på ett eget inkast som ger deras kille ett bra skottläge. Skottet ser inte så märkvärdigt ut så därför kändes den långa målvaktsreturen rätt ut till deras målgörare väldigt onödig, suckar gästernas tränare Carlos Santis gällande Nick Scharkowskis 1–0 i matchminut 19.

Gästande Strömsbergs IF var glada över att bara ha ett uddamålsunderläge med sig in i paussnacket, men matchbilden förändrades inte nämnvärt i andra halvlek.

Trots dominansen gastade HFF-tränare Hälldahl på rätt ordentligt i pauspratet.

– Jag såg tendenser till att killarna blev för bekväma och passiva i första, att det skulle ordna sig utan att göra det defensiva jobbet bara för att vi kom igenom lätt framåt. Det var det jag "påminde" dem om, säger Hälldahl och ler.

Härnösand gjorde 2–0 på en frispark tio minuter in i halvleken – fint slagen av inhopparen Peter Johansson till en framåtlöpande Christoforos Gavriel.

– Det var ingen variant jag visste av att vi hade, men det var skönt att få in ett mål till, konstaterar Niclas Hälldahl som dock fick avsluta matchen med lite puls.

I en omställning fick nämligen Tobias Lööf fritt skottläge och med ett vobblande distansskott fick han in bollen via HFF-keepern William Amamoo´s handskar med sju ordinarie minuter kvar.

– De fick väl aldrig trycket på oss för ett 2–2, men man vet ju hur lite det kan krävas ibland. När Nick kunde kontra in 3–1 på deras hörna gick i alla fall pulsen ned ordentligt, summerar Niclas Hälldahl.

Några att berömma i ditt lag?

– Det är rätt många faktiskt. Fredrik Mähler därbak är jättesäker i luften när de körde sina långa lyft, sedan tycker jag även att Robin Bergman såg pigg ut och Nick Scharkowski var stark längst därframme.

Sporten plussar även innermittfältarna Yemel Aisa och Oleg Lashyn – främst i första halvlek då de tvingades vara överallt på grund av svagt defensivt spelande yttermittfältare.

Läs mer: Alexei Josan lämnar Härnösands FF – dyker upp hos serierivalerna

Läs mer: Mål direkt i skadecomebacken i Skellefteå: "Vi vinner med 3–0 på lördag"

Här är den aktuella ställningen i Division 2 Norrland