Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra från företagargalan i Ö-vik

Fjällräven Center var arenan för Årets företagarkväll under torsdagen då en rad företagsledare och entreprenörer uppmärksammades.

Annons

Vid 23-tiden delades de sista priserna ut och här är alla pristagarna:

ÅRETS FÖRETAGARE

Core IT: CoreIT är specialiserad på tjänster och produktförsörjning för att förbättra och utveckla IT miljön hos sina kundföretag. Hemmamarknaden är främst Västernorrland men de följer också sina kunder ut i världen. Med sina drygt 30 anställda engagerar de sig även i ortens lokala föreningsliv och har med bibehållen lönsamhet expanderat starkt de senaste åren.

ÅRETS FÖRETAGANDE KVINNA

Camilla Thelin, CDesign: Camilla har i CDesign byggt upp en framgångsrik verksamhet med god lönsamhet. Hennes affärsidé är att göra omgivningen lite vackrare, estetiskt tilltalande och praktiskt utformad så att människor trivs i både hem och offentlig miljö. Camilla engagerar sig även i olika nätverk och evenemang med viktiga budskap för framtiden. Med devisen ”Formstark inredning ger färgstarkt intryck” är Camilla en inspirerande förebild i hur man bedriver ett framgångsrikt företag.

ÅRETS FÖRETAGSLEDARE

Peter Johansson, Eurocon: Peter har genom ett oförtrutet idogt arbete, hela tiden med glimten i ögat, omvandlat ett relativt litet Öviksbaserat företag från börsintroduktionen 2007 till att idag vara ett mer än dubbelt så stort, geografiskt och verksamhetsmässigt väl spritt företag som är ett av Aktietorgets mest välskötta. Peters positiva energi och uthållighet, som han otvivelaktigt grundlade under de oändliga träningspassen på Skyttis isrundel, genomsyrar Eurocon och gör företaget till en bättre arbetsplats.

ÅRETS ÖVIKSSTJÄRNA

Lars Söderlind, Näringslivsenheten Örnsköldsviks kommun. Motivering: "Lars har genom sin drivkraft, engagemang och lyhördhet lyckats med att locka hit arrangemang av stor bredd. Det bidrar till kommunens attraktivitet att kunna arrangera allt från Melodifestival, flott besök, Auktionsrundan, O-ringen med mera. Mångsidigheten hos aktiviteterna speglar också Lars egna förmåga att knyta kontakter och vara en god ambassadör för Örnsköldsvik."

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Linnea Liljedahl & Peter Eriksson, Linnea & Peter. Motivering: "Linnea & Peter, två kockar som med ett genuint matintresse och ett framgångsrikt koncept tagit den klassiska matlagningen till en ny nivå. Med gästen i centrum kombineras traditioner och nytänkande med detaljer som överraskar och lockar till flera besök."

ÅRETS UTVECKLARE AV STADEN OCH STADSNÄRA TURISM

Motivering: "Restaurang Mamma Mia: Från Trieste till Örnsköldsvik. Familjen Sternad öppnade stans absolut första pizzeria 1974. Från pizza till italiensk á la carte och med över 40 år i branschen, är Restaurang Mamma Mia ett unikum bland Örnsköldsviks restauranger. På ett charmant sätt har man nu också lyckats med en smidig generationsväxling."

ÅRETS MILJÖFÖRETAG

SEKAB. Motivering: "Sekab förser industri och samhälle med långsiktigt hållbara kemikalieprodukter och biodrivmedel. Från att tidigare i huvudsak producerat etanolbaserade drivmedel är nu den huvudsakliga produkten gröna kemikalier tillverkade med förnybar bioenerg."

Årets Spotlight har delats ut till Magasinet Höga Kusten, för deras varumärkesskapande av det geografiska området.

Dessa var nominerade:

Årets nyföretagare

- Linnea Liljedahl och Peter Eriksson, Restaurang Linnea och Peter

- Krister Eriksson, KE Therm

- Johanna Påhlsson, JP Fitness och Pilates

Årets företagande kvinna

- Maria Johansson, Gården i Långsjön

- Gunilla M Sundberg, Gunillas Optik

- Camilla Thelin, CDesign

Årets företagsledare

- Anders Fredriksson, SEKAB

- Peter Johansson, Eurocon

- Roland Nordin, ABB

Årets miljöföretag

- Godsta gård

- Polarbröd

- SEKAB

Årets utvecklare av staden och stadsnära turism

- Paradiset

- Arac

- Restaurang Mamma Mia