Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junsele Midsummer Meet slog rekord – är en växande folkfest: "Vi är jäkligt nöjda"

Bilträffen Junsele Midsummer Meet arrangerades på midsommarafton för sjunde året. Drygt 370 bilar visades och 2500 besökare gick genom entrén, vilket innebar rekord med god marginal. "Över 100 fordon fler än i fjol", säger arrangören Mikael Larsson.

Annons

Föreningen Wild West Cruisers har arrangerat den här bilhelgen i Junsele sedan 2010. Och till i år har man också köpt marken där träffen anordnas – Nipan – från IOGT-NTO. Det innebär att man nu kan ta sig fler friheter än förut.

– Burnouttävlingen har vi aldrig haft förut, för vi asfalterade den här biten i höstas, säger Mikael Larsson och pekar på den korta asfalterade vägsträckan som man byggt.

Det brändes gott om däck på burnouttävlingen.

De många åskådarna blev gång på gång insvepta i röken från de brända däcken.

Som vanligt sker själva bilträffen på Nipan på midsommarafton, senare på kvällen är det fest på samma plats och under midsommardagen hålls cruising och parad på byn.

– Då brukar det vara folk på bägge sidor av vägen genom hela byn, så det är väldigt lyckat, säger Mikael Larsson.

Totalt ställdes upp emot 370 bilar ut, ett ekipage som stack ut var Umeåbon Jan Lundells Lincoln Zephyr från 1941, men det som drog åt sig flest blickar var nog det som satt på dragkroken.

– Vi kör ganska mycket, så jag tänkte att vi skulle byggt en husvagn eller något som vi kan sova i, berättar Jan Lundell.

Läs också: Se den nostalgiska samlingen: Christer och Susanne har bilar från fyra olika decennier

Jan Lundells specialbyggda husvagn höjde många ögonbryn.

Det första Jan bestämde sig för var ett par baklysen och efter cirka 500 arbetstimmar stod till slut husvagnen "The Carnelian Zleephie" färdig. Ett utsökt hantverk där i stort sett allting är handgjort av Jan Lundell, som är svetsare till vardags.

– Det är 800 borrhål på vagnen. Jag snittade som bäst 100 hål i timmen, så bara det är en hel arbetsdag, berättar Jan Lundell.

Ann-Charlotte Artiles, Petra Olofsson och Weronica Göransson har kommit hit i många år.

Årets enorma succé kommer inte utan hårt arbete. Wild West Cruisers lägger ner mycket tid och pengar för att få till dagen, men när det slår väl ut som det gjorde i år menar Mikael Larsson att det är värt det.

– Det är väldigt bra, vi är jäkligt nöjda – med vädret och allting, säger Mikael Larsson.

Läs också: Hundratals lockades till Big Meet i Sollefteå

2500 hästkrafter hittar du i denna Camaro-68, Top Doorslammer-dragracer.

2500 besökare och 370 utställda fordon under fredagen innebar ett rekord med stor marginal.

Mer läsning