Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil voltade på väg 335 utanför Sollefteå – en person förd till sjukhus

Vid 18.15 inkom ett larm till SOS om en trafikolycka på riksväg 335, öster om Sollefteå. En personbil voltade och hamnade på taket. Bilens förare fick följa med till sjukhus.

Enligt initialt larm ska en bil vara involverad i olyckan och bilen ska ligga på taket, något som räddningstjänsten kunde bekräfta.

– En singelolycka har inträffat där en personbil har voltat och landat på taket. En person är inblandad i olyckan men skadeläget är oklart, säger Tomas Näsman, inre befäl på räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

Trafikverket meddelar att det är begränsad framkomlighet på platsen till åtminstone 19.30.

Vid 19.15 hade föraren till bilen färdats till sjukhus.

– Ambulansen på plats lastade på personen som sedan blev förd till sjukhus men enligt rapporten vi fått ska personen må bra, säger Tomas Näsman.

En bärgare kallades till platsen för att transportera bort bilen.

– Bilen ligger dåligt i en kurva och det påverkar trafiken. Så fort bärgaren gjort sitt jobb kan vi börja avveckla på platsen men det är just nu nedsatt framkomlighet, säger Tomas Näsman.

Vet man hur olyckan uppstått?

– Man tror att fordonet kommit upp i en snövall och sedan slagit runt, säger han.

Vid 19.30 var vägen fri för passering.

Kartan visar en ungefärlig position.