Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil i vattnet i Gullänget

Fordonet fick kast och landade i Höglandssjön. Nedkyld och chockad men utan andra synliga skador fördes han till sjukhuset.

Mannen, i 50-årsåldern, körde sitt fordon i cirka 50 kilometer i timman på den spåriga vägen mellan Gimåt och Gullänget. Klockan var runt 09.00 och vägen var och är i skrivande stund mycket spårig.
– Han försökte ta sig ur spåren men fick kast, säger polisen Mattias Holmberg. Bilen kanade på vägräcket.


Efter några meter kanade bilen av räcket och åkte ner i det kalla vattnet. På detta stället är det strömt och isen är mycket tunn. Lyckligtvis är det inte speciellt djupt.
Mannen lyckades kontrollera sina känslor och fick ner en sidoruta samtidigt som vattnet strömmade in.
– Han tog sig ut genom en sidoruta, säger Lena Martinell, polis.
Ungefär vid samma tidpunkt som olyckan inträffade passerade en ambulansmans som just avslutat sitt skift. Enligt uppgift plockade han upp mannen som fick värma sig. Polis och ambulans kallades till platsen.


Mannen fördes med amulans till sjukhuset i Örnsköldsvik.
– Han var kall och nedkyld men hade inga andra synliga skador, säger Lena Martinell.

På Örnsköldsviks sjukhus undersöktes senare mannen. Han hade klarat olyckan med lindriga skador och skulle inte behöva stanna kvar för någon vidare observation utan kunde återvända hem.