Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bik gav Själevad stora bekymmer

Bik spelade 2–8 mot Selånger senast och Själevad tappade en klar ledning mot Assi till 4–4.
– Vi var värda en poäng i dag på vårt disciplinära spel, tyckte Sam Haglund i Bik efter 1–2.
– Vi fick inte alls till vårt anfallsspel, kontrar Tobias Åhlander i Själevad.

Distriktets två bästa damfotbollslag fick ett underbart fotbollsväder att mötas i. Men spelmässigt blev det aldrig någon sambafotboll.

Och det berodde lustigt nog på just Sam "Samba-la-bamba" Haglund, Bik:s tränare.

– Vår målsättning var att begränsa Själevads möjlighet att rulla ut oss och kontringsslå och det tycker jag vi gjorde riktigt bra. De hade ett bra skott i ribban i första innan vi gjorde vårt 1–0, men annars höll vi dem utanför vårt straffområde på ett väldigt bra sätt, summerar tränare Haglund.

Men trots att katastrofala 2–8 byttes till 1–2 mot ett tilltänkt topplag, var han besviken efteråt:

– Med tanke på att vår taktik fungerade så bra borde vi fått belöning med poäng också, tyckte Haglund som plussade hela laget med extra plus till målvakten Bella Nordlund och mittfältskämparna Sara Jensen och Viktoria Piirainen-Andersson.

Spelbilden i derbyt? Extremt ensidig. Själevad hade säkert ett 80-procentigt bollinnehav, men bollen befann sig nästan uteslutande mitt på BIK:s planhalva.

Och när det skulle göras något avgörande med bollen, valde Själevadstjejerna de tillfällena mer på bristande tålamod än genomtänkta kombinationer.

– Vi gör ingen bra match alls i dag. Vi blev lite ställda av Bik´s låga försvarsspel och vi kom inte runt på kanterna som vi hade sagt att vi skulle göra, medgav Själevads Tobias Åhlander som dock gladdes desto mer av poängen.

Inte minst med tanke på poängtappet senast mot ett annat bottenlag, Assi.

Den som först hittade hål för mål bakom utmärkt spelande Bella Nordlund i Bik-målet var Veronica Lundholm. Gabriella Wågström kastade in ett av många långa farliga inkast mot Bik:s straffområde som resulterade med 20 minuter kvar.

Segermålet nickade Moa Eriksson in efter fint förarbete av Josefin Larsson, dagen till ära punktmarkerad av Bik:s kapten Linnea Lundin.