Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bik fick en ordentlig lektion

Motivation slår klass, sägs det.

Men då måste man visa lite motivation också.

– Vår inställning var bedrövlig i inledningen, säger Bik-tränaren Sam Haglund.

Bik-damerna i norra ettan slåss för livet i botten av serien och Selånger, mittenlag, såg ut som en inte helt omöjlig uppgift hemma på Högslätten. Men redan efter en halvtimme var matchen död för Bik.

– Vi kom till den här matchen med ett par bra bortamatcher i bagaget och vi trodde verkligen på det här, men har man ingen inställning går det så här. Vår första halvlek var riktigt urusel, säger Sam Haglund som fick se Selånger ta ledningen redan i den andra minuten sedan man bjudit gästerna på ledningsmålet och sedan rullade det bara på.

4-0 efter 45 minuter var på inget sätt i överkant eller orättvist.

– När man möter ett så pass bra lag som Selånger måste man gå ut och visa att man vill vara med men vi stod bara och tittade på.

Sam Haglund fick då se en ljusning direkt i andra halvlek då Simone Edefall reducerade med ett vackert distansskott och då kändes det som om Bik var på väg in i matchen. Men istället gjorde Selånger 5-1 på straff och sedan var det godnatt, även om Biks andra halvlek var okej.

– Selånger är bättre än vad tabelläget visar och de kommer att vara med i toppen, men jag tycker ändå att vi borde ha visat bättre inställning i första halvlek, säger Sam Haglund.

Bik fick också sin för dagen bästa spelare, Caroline Jonsson, utvisad då tio minuter återstod och även om den inte förändrade matchbilden så var de två gula korten oväntade.

– Vi trodde att vi skulle få hörna och det var det hon ifrågasatte, men domaren ville inte säga någonting om varför hon blev utvisad. Men det var inte därför vi förlorade, säger Haglund som ändå tror att det finns hopp för ett nytt kontrakt.

– Vi vet att vi kommer att få slåss, men det är en bra stämning i gruppen och vi tror på det här.

Dessutom får ju också Bik förstärkning av Valenciaspelaren Judit Paredes efter uppehållet.

– Hon kommer att tillföra mycket, säger Haglund.

Fakta

Division 1 Norrland, damer

Bik–Selånger 2–8 (0–4)

Bik: Lorena Landete, Simone Edefall. Selånger: Josefine Thunholm 3, Sanna Lööw Olsson 3, Angelica Lindholm Forsell, Sandra Sandberg.

Domare: Semir Hadzibulic.

Publik: 80.