Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bik derbyvinnare i Härnösand

Bik SK besegrade Härnösands SK med 4-2 (1-0) i Härnösandsderbyt på tisdagskvällen. Därmed går de på sommaruppehåll som serieledare.

– Klart man är besviken men det var välförtjänt seger för Bik, de var rejälare och tuffare i dag, säger HSK-tränaren Benny Ödlund.

Det var tre år sedan lagen möttes senast i seriespel därför var det nervöst inför derbyt. När matchen väl blåstes i gång var det en ganska jämn tillställning. Båda lagen skapade några farliga målchanser. Lite fördel Bik. I den 30:e minuten kom tillslut första målet när Sandra Näslund gjorde 1-0 .

– Spelet böljade fram och tillbaka, när vi väl fick det första målet släpper det för oss, säger Bik:s Sara Jensen.

I andra halvlek får Härnösands SK som jagade en kvittering en mardrömsstart. Bik gick från 1-0 till 4-0 på tolv minuter. Trots att Ebba Parhammar och Maja Ulén i HSK gjorde två mål på fasta situationer i slutet räckte det inte för att komma ikapp.

– Vi var inte riktigt där i alla situationer. De har bra spel och får fram passningarna som inte vi fick. Vi kämpade och slet men det räckte inte, säger HSK:s Molly Bergqvist.

Fredrik Lundgren i Bik var förstås glad över tre poäng.

– Jag tycker att vi är bättre på de flesta positioner. I dag var det klasskillnad. Jag har ett mycket talangfullare lag, det avgör i dag.