Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beutler: Vi vinner med två

När det verkligen gäller får han förtroendet igen.

Dan Beutler startar i svenska målet när Tyskland ska besegras med blod, svett och tårar.

Det kan ni ge er fasen på, säger Beutler till TT.

I EM-premiären mot Slovenien i tisdags räddade Dan Beutler 40 procent av skotten och var Sveriges bäste spelare. Mot Polen fick han kliva åt sidan för Mattias Andersson och spelade bara den andra halvleken. När det på fredagskvällen är vinna eller försvinna för Sverige i turneringen är Beutler tillbaka mellan stolparna.

Det känns enormt sporrande och jäkligt inspirerande. Jag hoppas verkligen att vi spikar igen i dag och att vi slår de jäkla tyskarna, säger Beutler.

Flensburg-målvakten menar att om Sverige står stabilt bakåt har man alla möjligheter att vinna. Men förbundskapten Ola Lindgren poängterar också att det är anfallsspelet som måste höja sig om det ska bli någon mellanrunda.

Vi måste göra mer anfallsmässigt. Det räcker inte att göra 24-25 mål och tro att man ska vinna matcher, utan vi måste upp mot en 30 mål för att öka möjligheterna att vinna matcherna,säger Lindgren.

Från start ställer Sverige upp med Jonas Källman och Niclas Ekberg på kanterna, Fredrik Larsson, Kim Andersson och Dalibor Doder på nio meter och Mattias Gustafsson på linjen. Tyskarna har ett tyngre skytte och därför gäller det att svenskarna hittar andra lösningar.

Vi måste få lätta kontringsmål och i det spelet kommer det bra anfallsspelet fram, och självklart måste vi ta snabba avslut och inte ha för många tekniska fel, säger Doder.

Mittnian hoppas på seger - men Dan Beutler vågar ge ett tips.

Vi vinner med två, säger Beutler.