Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beutler petas från start i målet

Bäst i det svenska laget i premiären.

Men mot Polen väljer förbundskaptenerna Mattias Andersson före Dan Beutler.

Dan kan känna sig lite sliten mentalt, säger Ola Lindgren.

Det var en tung förlust, 25-27, mot Slovenien i EM-premiären. På morgonen efter hade dock de svenska handbollsspelarna skakat av sig det värsta och börjat fokusera på onsdagskvällens match mot Polen. Då ska Mattias Andersson starta i det svenska målet i stället för Dan Beutler, trots att Beutler räddade 40 procent av skotten och var Sveriges stora glädjeämne mot Slovenien.

Vi vill ha igång Mattias, som kanske varit vår bästa målvakt under förberedelserna, säger förbundskapten Ola Lindgren. Dan gjorde en maxprestation i går och ska han spela 24 timmar senare kan det kännas lite slitet mentalt, speciellt då när man tappar en match fast man spelar bra.

Själv ser Beutler positivt på förändringen.

Det är bra att Mattias kommer in i turneringen, det finns ingen målvakt som orkar alla matcher så tätt. Det är bara att kolla på gamla storhetstiden där man stod varsin halvlek eller varannan match, säger Beutler.

Sverige skriver även in Johan Sjöstrand, som lämnades utanför truppen i tisdags, och har därmed tre målvakter att bolla med.

Johan har spelat väldigt bra i kvalmatcherna mot Polen och vi vill gärna ha med honom här, han kanske har lite respekt med sig, säger Lindgren, och tänker på EM-kvalet där Sverige vann en match och spelade en oavgjort mot Polen.