Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betydelselös vinst för tabelltrean

Frånö vann som väntat hemma mot Umedalen (3–0), men då Friska Viljor bortabesegrade Brunflo blev segern betydelselös. Fyrapoängsförsprånget består inför omgång 22.

För att rent matematiskt kunna vara med i racet om en kvalplats till nästa års division 2 behövde Frånö SK ta tre poäng mot Umedalen på nya Kramfors IP.

– Vi gör de mål som behövdes, men spelmässigt var det här ingen bra insats, kommenterade Frånötränaren Jan "Mellis" Nordqvist efter 3–0-vinsten.

En timme senare stod det dock klart att Tobias Forsbergs 2–1-mål för sitt FV uppe i Brunflo blev det avgörande målet i den matchen.

Därmed är FV klara serietvåor – Frånö får nöja sig med en tredje.

– Tråkigt att vi inte fick en helt avgörande match uppe på Skyttis nästa helg, men att sluta trea kan vi ju inte vara missnöjda med. Jag hade målsättningen att förbättra sjätteplatsen från ifjol – då vi även var bästa ångermanländska lag i serien. Nu blev vi trea även där.

Vad grämer mest?

– Hemmamatchen mot Lycksele. Kan man inte besegra seriens kölag... ja, då når man inte ända fram, summerar Nordqvist.