Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besynnerligt missförstånd om Murberget: Det handlar om Spjutegården och värderingar – inte museet

Annons

I Tidningen Ångermanland 12 december kan vi läsa att Jenny Samuelsson, chef på Murberget Länsmuseet Västernorrland, blivit illa berörd av vad hon uttrycker vara påståenden om verksamheten på museet.

Dagen därpå framför Brita Wessinger, styrelseordförande på Länsmuseet, i TÅ i stora drag en repris av Samuelssons inlägg.

Merparten av de insändare som publicerats i TÅ beträffande museiområdet den senaste tiden, däribland min egen den 5 december, har inte fokuserat på huruvida man varit välkommen till själva museet eller ej. Jag ifrågasätter inte alls att alla är välkomna att besöka museet, i enlighet med vad Jenny Samuelsson och Brita Wessinger framhåller.

Detta finner jag upprörande och inte som osanna rykten!

Lite besynnerligt är det dock att såväl Jenny Samuelsson som Brita Wessinger har missförstått vad det hela handlar om, nämligen precis som jag tidigare framfört, det vill säga hur styrelsen för Murberget Länsmuseet Västernorrland har hanterat Spjutegårdens restauratörer, liksom det som uppdagats kring styrelsens värdering av matgästernas sociala status. Detta finner jag upprörande och inte som osanna rykten!

För övrigt får man väl anta att Murbergsstiftelsens ägare, Landstinget/Region Västernorrland och Härnösands kommun, till fullo ställer sig bakom styrelsens göranden och låtanden.

Kjell Näslund,

pensionerad distriktsläkare,

ännu så länge matgäst på Spjutegården

 

Läs också:

Nu går skam på torra land – vad är det för fel på snickarbyxor?

Nu är det kokta fläsket stekt – vilken rutten attityd om Spjutegårdens matgäster

Museichefen: Alla är välkomna till museet – allt annat är osanna rykten

Ordföranden efter kritiken: "Vi välkomnar alla till länsmuseet – och till alla verksamheter på området"

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel