Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse och glädje

Det blev delad pott i derbyt mellan FV och Gottne. Ett resultat som skapade två olika känslor i lagens läger.
– Just nu är jag förbannad. Det här är för dåligt, säger L-G Eriksson, FV:s tränare.
– Alla sliter som djur och gör en toppinsats. Jag är otroligt stolt över grabbarna, berättar Andreas Elfving, Gottnes tränare.

Under fredagen i Örnsköldsvik var det studenteufori under dagen och lokalderby på kvällen. Förutsättningarna var höga för en fantastisk fotbollsfest när Friska Viljor gästades av Gottne på Skyttis. Matchen mellan topplaget, FV, och nykomlingen, Gottne, hettade dock aldrig riktigt till.

– Nej, det gjorde aldrig det. Det var en snäll match och vi borde ha gått in betydligt tuffare, säger Lars-Gunnar Eriksson.

Från Gottnes sida var det högst medvetet att inte gå in överladdade utan hålla på handbromsen.

– Jag pratade innan matchen att jag ville ha 70 procent smartness och 30 procent adrenalin. Problemet är att i derbyn går man in med för mycket adrenalin och det är aldrig bra, förklarar Andreas Elfving.

Efter en jämn inledning där lagen utbytte målchanser med varandra kom matchens, och kanske seriens, delikatess. En hörna i den 34:e minuten resulterade i att bollen ramlade ut till Chan Baroline som mycket akrobatiskt cykelsparkade in matchens första mål. En drömfortsättning på FV-spelarens dag då han timmar innan matchen tagit studenten.

– Det känns verkligen otroligt bra. Målet var det snyggaste jag någonsin gjort, berättar Chan Baroline och ler stort.

Båda lagen kom till matchen med skadeproblem. Bland annat saknades FV:s mittfälts- och försvarsgigant, Haevener Maluba. Gottne hade skador på flera anfallsspelare och tvingades experimentera med Andreas Hörnström som forward, trots att han till vardags används som försvarare.

– Vi hade tre anfallare borta så då fick Hörnström en anfallsroll. Med hans speed tänkte vi att han skulle gå mycket i djupled och han jobbade otroligt mycket. Framför allt tar han bort en del av deras speluppbyggnad. Det blev lyckat, säger Andreas Elfving.

Stämningen i lagens omklädningsrum efter matchen var som dag och natt. Deppiga ansikten hos hemmalaget och jubel samt en stolthet infann sig hos Gottne. För Friska Viljor väntar Sollefteå i nästa match. En match som måste vinnas, enligt FV-lägret.

– De kan göra ett rejält ryck om vi inte skärper till oss, berättar L-G Eriksson bestämt.

– Vi måste vinna mot Sollefteå och ge allt, säger matchens bästa FV-spelare, Chan Baroline.