Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvärligt på det mesta av vägnätet

Hela Sverige är snötäckt. Trots det hade inga svårare olyckor på vägarna inrapporterats under onsdag förmiddag. Enligt Vägverkets lägesinformation råder besvärligt väglag på största delen av vägnätet och en rad mindre avåkningar och kollisioner ägde under förmiddagen rum i framför allt Sydsverige. Många av dem var singelolyckor, där bilen gått av vägen i det hala och moddiga väglaget.

I norra Sverige har det senaste dygnets nederbörd gett problem med framför allt snörök. Under tisdagen fick till exempel Piteå 18 centimeter nysnö.

Något ytterligare snöfall väntas inte i Götaland under julafton. Däremot kan det enligt SMHI komma en del i norra Svealand och i Norrland vid gränsen mellan Västerbotten och Norrbotten.

Juldagen ser ut att bli fri från snöfall innan nästa nederbördsområde på annandag jul väntas dra in söderifrån och ge mer snö i Götaland och kanske också i Svealand.