Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besök i en blomstrande trädgård i Gullänget

Järvedsortens Trädgårdsförening i samarbete med Studiefrämjandet hade redan i höstas bokat in onsdagen den 8 juli för att besöka Inger och Claes Trädgård i Gullänget.

Trots mörka moln på himlen och SMHI som varnade för häftiga regnskurar så var vi några som kom och fick se en fin trädgård med mycket fina blommor.

Vi välkomnades först av Inger och Claes som berättade om hur deras trädgård växt fram. Under åren har denna trädgård förändras och utvecklats flera gånger. I trädgården finns bland annat pioner, liljor och clematis i flera olika sorter och färger.

Där finns också en plats speciellt för stenpartiväxter. Mitt bland alla blommar fanns också trädgårdskonst som förskönade trädgården. Många av plantorna var en gång i tiden köpta på olika handelsträdgårdar men en del hade de fått av vänner och bekanta eller frösått och drivit upp själva.

En liten regnskur kom men vi hade paraplyer eller regnkläder så det gjorde inget. Vi åkte hem med många fina blombilder i minnet.

Barbro Sedin,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel