Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutet om avslaget bidrag står fast

Trots den nedlagda förundersökningen mot NBV står kommunens beslut om att inte betala ut något bidrag för fjolåret fast.

- Det är två helt olika saker, säger barn-, kultur- och utbildningsnämndens socialdemokratiska ordförande Gudrun Sjödin.

Som vi berättat tidigare beslutade nämnden, förutom att göra en polisanmälan, också att inte betala ut det bidrag på 240 000 kronor förbundet ansökt om för år 2007.

- När vi gjorde stickprovskontroller visade det sig att varenda kontroll innehöll något fel. Det innebär att man bröt mot bidragsreglerna och därför avslog nämnden ansökan.

Att förbundet nu inte längre är misstänkt för några juridiska oegentligheter påverkar inte den frågan.

- Vi vill ju själva att agerandet skulle utredas av polisen för att det inte skulle ligga några misstankar som en skugga över NBV. Och det måste ju vara jättebra för NBV att förundersökningen nu lagts ner.

Samtidigt vidhåller Gudrun Sjödin att redovisningarna skötts på ett sätt som inte stämmer överens med reglerna. Hon hoppas också att kritiken och anmälan ska bidra till en skärpning i framtiden.

- Vi har en ny ansökningsomgång nu och räknar med att de kommer in med en ansökan om bidrag igen.


Läs också:
[url=http://allehanda.se/avdelning/kramfors/25657]Polisen har lagt ner NBV-utredning[/url]ANDERS LIDÉN
070-316 84 92