Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om nytt hotell i Härnösand skjuts på framtiden

Det blir med största sannolikhet inget beslut om ett nytt hotell i Härnösand i år. Något avtal är inte klart. Men samtalen pågår och planerna är inte skrinlagda.

Det var i början av september som Sundsvallsentreprenören Patrik Attini sa sig vara beredd att satsa minst 100 miljoner kronor.

Hotellplanerna presenterades vid en presskonferens utanför simhallen. Det handlade om en avsiktsförklaring som innebär en etablering av ett nytt hotell och drift av Härnösands simhall. Visionen är ett hotell i maritim stadsmiljö.

Bakom planerna står Patrik Attini, en 40-åring med 23 år som hotellägare bakom sig. År 2008 köpte han Hotell Södra Berget av sin bror Stefan Karlsson och sedan dess har han investerat nära 60 miljoner kronor där.

– Vi träffas kontinuerligt och för diskussionerna framåt, säger han.

En bild som även kommunalrådet Fred Nilsson bekräftar.

Internt i kommunen har man diskuterat att hotellet skulle behandlas i kommunfullmäktige på decembermötet. Om kommunfullmäktige skall fatta något beslut i december måste detta beredas av kommunstyrelsen som har nästa möte den första december. Frågan diskuterades inte heller på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde i tisdags. Och än så länge finns inga planer på att hotellfrågan kommer att behandlas.

Läs också:

Vill satsa 100 miljoner

Klart med hotell vid Simhallen

Hotellplacering kan inte rubbas